[intervju] Bodi takšen kot si želiš da so drugi do tebe

Petra Škrjanc se nam je pridružila v oktobru 2019. S svojo prijetno energijo, skrbnostjo in sarkazmom je prav na vse člane ekipe naredila dober vtis. Petra bo na Borzi terjatev skrbela za vodenje pisarne. Preberite kako se je odločila za sodelovanje z nami in kam bi nas odpeljala na nedeljski izlet.  

Petra, na Borzo terjatev si prišla pred kratkim. Kakšna je tvoja vloga tu, za kaj si oz. boš zadolžena?

Res je, z začetkom oktobra sem se pridružila ekipi in prevzela delo vodje pisarne. Moje delo vključuje skrb za prostore/pisarne, plačevanje računov, urejanje personalnih map, sledenje spremembam na področju zakonov in skladno z njimi urejanje dokumentacije … 

Kako si se prvič srečala z Borzo terjatev, kaj te je prepričalo, da si se odločila sodelovanje?

Približno dve leti nazaj sem bila na kavi s prijateljico Janjo Kolenc in takrat prvič slišala Borzo terjatev. Izvedela sem osnovni koncept, kako platforma Borza terjatev deluje in že takrat se mi je zdela ideja zanimiva, sveža, nekaj novega … Potem pa sem nedavno izvedela, da iščete osebo, ki bo prevzela administracijo. Bila sem hitro odločena, da priliko izkoristim, saj sem bila na točki v življenju, ko sem si želela novega izziva in pridružitev ekipi na Borzi terjatev se mi je zdela kot odlična priložnost za to. 

Kako si sama predstavljaš svoj poklicni uspeh, imaš morda svojo definicijo? Kaj je pri tem pomembno?

Kot poklicni uspeh si predstavljam, da prihajam na delovno mesto, ki ga rada opravljam. Pomembno se mi zdi, da se pri delu lahko dodatno izobražujem, najdem nove izzive, saj le tako lahko napredujem in si pridobim nova znanja, osvojim nove veščine. 

Si kreativna oseba. Doštudirala si grafične in interaktivne komunikacije, zakaj te je potegnilo v to smer? Vidiš, da bi lahko to svojo zanimanje razvijala tudi v bodoče?  

Kar me je pritegnilo k študiju je bil sam predmetnik - vseboval je vse od tiska, psihologije, fotografije pa do oblikovanja … . Pri grafiki je fino to, da tudi, če nisi ravno talentiran slikar, lahko ustvarjaš s pomočjo računalniških programov.

Ja, na Borzi terjatev smo se že pogovarjali, ko bom imela administracijo »pod streho«, bom lahko sodelavki Katji pomagala na področju marketinga, pri grafičnem oblikovanju.

Kaj je po tvojem mnenju bistveno pri medsebojnih odnosih pri delu, sodelavcih? Je povezano s tem kako vidiš medsebojne odnose na splošno?

Dobri odnosi v delovnem okolju definitivno pripomorejo k dobremu počutju. Pomembna pri odnosih se mi zdi komunikacija, saj se tu velikokrat stvari zapletejo in nastajajo konflikti. Važno je, da nismo vajeni samo govoriti, ampak tudi poslušati - saj le z dvosmernim pogovorom lahko razrešujemo težave. Zelo cenim iskrenost, sploh ker se zavedam, da to ni vedno "lahka naloga". Seveda pa ne smem pozabiti omeniti medsebojnega spoštovanja. Sama se poskušam ravnati po načelu "bodi tak, kot želiš, da so drugi do tebe".

Petra Škrjanc 2019 (fotografija Tania Mendillo)

Ko nisi v službi, kaj rada počneš? Kaj te zanima oz. imaš kakšne hobije?

Rada raziskujem in preizkušam nove stvari. Uživam v odkrivanju novih kotičkov svojega kraja, Slovenije, sveta. Prav tako se rada sprostim ob poslušanju dobre glasbe, gledanju filmov, prebiranju knjig, fotografiranju in igranju družabnih iger.

Kam si nazadnje odpotovala? Bi lahko delila svojo izkušnjo, zakaj te je kraj navdušil?

Nazadnje sem bila na »roadtripu« na Madžarskem, vendar ne v Budimpešti - ker je bil to edini kraj, ki sem ga do sedaj poznala. Bila sem ob Blatnem jezeru in v mestu Pecs. Bilo je precej mirno, verjetno posledica tega, da sem se tam nahajala v začetku novembra, vendar težko rečem, da me je kraj res navdušil. Kraj, ki me je pred časom zelo navdušil je bil Sarajevo. Mesto ima zelo prijeten »vibe«, turška kavica na vsakem vogalu (znotraj Baščaršije), dobra hrana, bogata kultura … še se bom vrnila.

Pa v Sloveniji, kateri kotiček bi nam svetovala za na primer nedeljski izlet?

Slovenija skriva toliko čudovitih kotičkov. Če pokrijem malce različna področja, bi rekla da kjerkoli ob Posočju je prelepo. S hribolazenjem na Veliki vrh ali Ratitovec se vam odpre lep razgled na doline. Od jam pa bi priporočila obisk Križne jame - a tisti 4 urni obisk, kjer se s čolnom pelješ po jezeru in si ogleduješ kraške pojave.

Pa v bodoče, načrtuješ kakšno potovanje? Kam in zakaj?

Želim si obiskati Azijo, tam še nisem bila in želim videti »drugačen« svet in spet doživeti kulturni šok. Ko sem preko spleta raziskovala Azijo sem odkrila Mjanmar. Pravijo, da je sedaj zadnji čas za obisk, ker še ni postala priljubljena turistična destinacija in lahko doživiš pristne odnose z domačini.

Kje se glede na svojo prehojeno pot in  osebne interese vidiš v prihodnosti?

Pred seboj nimam kristalne krogle, tako da težko napovem prihodnost. In tudi če bi videla, se bom raje pustila presenetiti (nasmeh).

Kje pa nabiraš svoj navdih, kaj te v življenju osrečuje?

Lahko bi rekla, da imam v življenju dva navdiha. Prvi so ljudje, moji prijatelji in družina, od katerih se veliko naučim o medsebojnih odnosih in o sebi. Druga pa je narava, stran od hrupa mest in prometa, kjer sem lahko sama s svojimi mislimi in si zbistrim glavo. 

Katero tebi ljubo misel bi delila z nami?

The only person you try to be better than, is the person you were yesterday. 

(v letu 2019 sprašuje Katja Hančič, vodja marketinga na Borzi terjatev)

Prijavite se na naše novice