Borza mednarodnega poslovnega sodelovanja

V podporo majhnim in srednje velikim podjetjem je Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo Evropske komisije ustanovil Enterprise Europe Network. Storitve mreže obsegajo naslednja področja:

- mednarodno poslovno sodelovanje,

- inovacije, prenos znanja in tehnologij,

- sodelovanje v programih EU.
Enterprise Europe Network je največja mreža v Evropski uniji na področju nudenja strokovnega znanja in storitev podjetjem, univerzam, raziskovalnim organizacijam, tehnološkim centrom in drugim poslovnim in inovacijskim institucijam. V sklopu mreže Entreprise Europe Network je možno mednarodno poslovno sodelovanje - to je namreč lahko ključno za razvoj podjetja, njegovih proizvodov ali storitev.

Enterprise Europe Network podjetjem in drugim organizacijam nudi:

  • Iskanje primernih poslovnih partnerjev preko Borze mednarodnega poslovnega sodelovanja.
  • Možnost objave lastne ponudbe / povpraševanja za poslovno sodelovanje v podatkovni bazi EEN.
  • Priložnost za udeležbo na mednarodnih kooperacijskih srečanjih in misijah, ki so odlična priložnost za navezavo stikov s potencialnimi poslovnimi partnerji.
  • Svetovalne storitve glede tržnih priložnosti in praktične nasvete za poslovanje v drugih državah in ciljnih trgih; brezplačne informacije o zakonodaji in standardih EU ter nasvete v zvezi z intelektualno lastnino.

Borza mednarodnega poslovnega sodelovanja, ki jo uporablja vseh njenih 600 partnerjev je učinkovito orodje za iskanje specifičnih poslovnih ponudb in oddajanje povpraševanj.

Več informacij o Enterprise Europe Network najdete na tej povezavi.

Borza mednarodnega poslovnega sodelovanja pa je dostopna na tej povezavi.

(vir: spletna stran EEN)