FURS: Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih za blažitev COVID-19

Finančna uprava Republike Slovenije na svoji spletni strani objavlja tekoče osvežen nabor vprašanj in odgovorov, vezanih na; letni obračun DDPO in DohDej, znižanje akontacije davka, odlog, odpis in obročno plačilo davkov, odlog in oprostitev plačila prispevkov samozaposlenim, verskim delavcem in kmetom, njihov mesečni temeljni dohodek, inventarne ukrepe na področju plač za zaposlene, ukrep denarnega povračila nadomestila plače in oprostitve prispevkov od nadomestila plače, letne odmere dohodnine, teka rokov za opravljanje procesnih dejanj zavezancev.

Zaradi pogostega spreminjanja dokumenta Pogosta vprašanja in odgovori o ukrepih na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa so na FURS postavili stran kjer lahko spremljate spremembe tega dokumenta. Na tej spletni strani s klikom na zadnjo spremembo, ki je označena datumsko in časovno preverite kdaj in katera sprememba je nastala ter prenesete zadnjo verzijo dokumenta in najdete odgovor na vaše vprašanje.

Za konstantno in dosledno obveščenost o dogajanju na področju zakonodaje, ukrepov za podjetja, posameznike v povezavi z epidemijo COVID-19 vam svetujemo spremljanje spletne strani Vlade RS na tej povezavi

Ukrepi na davčnem področju za blažitev posledic koronavirusa pa so strnjeni na tej povezavi.

vir fotografije pexels