[intervju] Več kot 75% podjetij ki uporablja platformo Borze terjatev je povečalo svojo rast

Miro Ivanović se je ekipi Borze terjatev pridružil leta 2017 skupaj z Lukom Koširjem, skrbi za pridobivanje novih uporabnikov ter realizacijo poslov preko platforme BT. Je neverjetno karizmatičen, sproščen in iskren. Preberite kako se je srečal z Borzo terjatev, zakaj ostaja, razloge za dolgoletno igranje ragbija in njegovo definicijo uspeha.

S čim si okupiran, za kaj skrbiš na Borzi terjatev?

Za razvoj poslovanja in prodajo. Osredotočen sem na 2 stvari. Prva - optimizirati prodajni proces, da podjetja čim hitreje pridobijo finančna sredstva (realizacija preko platforme Borze). Druga - pridobiti čim več uporabnikov (slovenskih podjetij) na našo platformo. 

Zakaj je prav Borza terjatev postala tvoja delodajalka?

Splet okoliščin - po 10 letih dela v nepremičninah sem potreboval spremembo, nov izziv. Takrat sem izvedel za start-up podjetje, ki je ravno dobro začelo delovati na slovenskem trgu. Preko enega od lastnikov Janeza Klobčarja sem prišel v stik z direktorjem Borze, Markom Rantom. Z njim sem se v 10 minutah dogovoril za sodelovanje, ki sedaj traja že več kot 2 leti.

Ključni faktor, da je Borza terjatev moja delodajalka je, da mi pušča 100% svobodo dela (lokacija, predlogi, odločitve, organizacija dela, odgovornost in podobno). 

Kaj te pri tvojem delu vedno znova motivira?

Zadovoljstvo strank, uporabnikov in uspešne zgodbe podjetij katera so s pomočjo naše platforme povečala rast poslovanja. Več kot 75 % podjetij, ki so pri nas aktivno pridobivala finančna sredstva je namreč povečalo svoje poslovanje. Nekatera podjetja pa so svoje poslovanje tudi podvojila.

Kaj zate predstavlja uspeh?

Vsak ima svojo definicijo uspeha. Zadnjič sem na spletu zasledil spodnjo in se pod njo takoj podpišem:

I know I’m Being Successful When…

1. I can wake up every day and ask – "What would I like to do today?"

2. My passive revenue exceeds my lifestyle needs.

3. I can live anywhere in the world I choose.

4. I’m working on projects that excite me and allow me to do my best work.

5. I can disappear for several months with no affect on my income.

6. There are no whiny people in my life.

7. I wear my watch for curiosity only.

8. I have no time obligations or deadlines.

9. I wear whatever I want all the time.

10. I can quit anytime.'

Že vrsto let se ukvarjaš z ragbijem. Zakaj ta šport? Kako se je vse začelo? Kaj te je toliko časa obdržalo v ekipi? 

Z ragbijem se prvič srečal pred več kot 20 leti - leta 1995 preko TV zaslona, takrat je ravno potekalo svetovno prvenstvo v Južno Afriški Republiki. Ko je bilo leta 1999 naslednje prvenstvo v Wellsu sem ga že aktivno igral. Glavni krivci za moj začetek pa so bili tudi prijatelji iz moje okolice. Polovica takratne ekipe je bila iz Štepanjskega naselja in Fužin, druga polovica pa iz moje Aškerčeve šole iz Ljubljane kamor sem hodil. Zaradi dobre družbe in skupnih dogodivščin smo do danes ostali skupaj … nekateri po vseh teh letih še vedno aktivno igrajo, drugi malo manj. 

Glavni cilj igre je druženje ter zabava. Začeli smo še v časih, ko si rekel športu šport. Sedaj je šport le še biznis. Na žalost. Predvsem opažam, da večino mladih, ki se aktivno ukvarjajo s športom to počno samo še iz materialne koristi. Vsak bi takoj podpisal pogodbo za milijon evrov in vsi bi bili radi Ronaldo ali Messi.

Pa morda tvoj najljubši film?

Rad gledam filme, vendar nimam najljubšega. Po naravi sem zelo radoveden, zato bolj kot filme zelo rad gledam dokumentarne oddaje. Ne glede na temo (smeh).

Bi lahko z nami delil svojo življenjsko filozofijo, modrost?

Sedaj, ko se bližam malo bolj zrelim letom in imam več življenjskih izkušenj, ko vidim kako danes svet in ljudje delujejo -  'na izi', počasi, vzemi si čas zase, za svojo družino, prijatelje. Ne bo konec sveta, če kakšne stvari ne narediš takoj danes in jo narediš drug, naslednji dan.

 

 Miro Ivanović, 2019 (fotografija: Tania Mendillo)

(v letu 2019 sprašuje Katja Hančič, vodja marketinga na Borzi terjatev)

Prijavite se na naše novice