POGOJI UPORABE SPLETNEGA MESTA


Varovanje zasebnosti

Podjetje BORZA TERJATEV, d.d. se zavezuje, da bo varovalo zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletne strani v skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov in v ta namen podaja naslednjo izjavo o varstvu osebnih podatkov. BORZA TERJATEV, d.d. bo zbirala in uporabljala vaše osebne podatke samo na podlagi podatkov, ki nam jih boste sami posredovali preko spletne strani , preko e-pošte ali na podlagi vašega pisnega ali ustnega dovoljenja in podpisane seznanitve z namenom posredovanja podatkov ter časom trajanja shranjevanja osebnih podatkov. BORZA TERJATEV, d.d. bo zbrane osebne podatke uporabila za potrebe obveščanje o naši ponudbi in novostih. Družba lahko zbrane osebne podatke uporabi tudi za izboljšanje uporabe spletne strani ter v namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletne strani. BORZA TERJATEV, d.d. osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bo uporabljala v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnikov spletne strani ne bo razkrila tretjim nepooblaščenim osebam. BORZA TERJATEV, d.d. bo upoštevala in izvajal vsa zakonska določila, ki se nanašajo na varovanje osebnih podatkov z namenom, da se posredovani osebni podatki zaščitijo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.


Omejitev odgovornosti in avtorske pravice

Vsebine spletne strani so informativnega značaja in BORZA TERJATEV, d.d. ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in popolnost objavljenih podatkov ali za kakršno koli škodo, ki bi bila uporabniku spletne strani povzročena kot posledica uporabe objavljenih informacij. Uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost. BORZA TERJATEV, d.d. bo z vzdrževanjem vsebin spletne strani skušal zagotavljati točnost in ažurnost podatkov, vendar ne jamči in ne prevzema odgovornosti za njihovo točnost ter celovitost. BORZA TERJATEV, d.d. si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin spletnih strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Naše spletno mesto vsebuje tudi povezave z drugimi spletnimi mesti. BORZA TERJATEV, d.d. ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in za vsebino teh spletnih mest.

Vse informacije in podatki, ki so uporabniku dosegljivi na tem spletnem mestu ne predstavljajo pravno-formalne ponudbe in so zgolj informativne narave in nimajo pravnih posledic, razen v primerih, kjer je to eksplicitno navedeno.

Vse informacije, teksti in podobe na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine. Prepovedano je kakršno koli reproduciranje, razen izključno za osebno uporabo in v nekomercialne namene, pri čemer se morajo ohraniti tudi vsa navedena opozorila o avtorskih ali drugih pravicah.
PIŠKOTKI


Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu do spletnega mesta. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja posamezen uporabnik, kar pomeni, da lahko vsak uporabnik za shranjevanje piškotkov po želji omeji ali pa popolnoma onemogoči.


Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev.

Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Če omenimo le nekaj glavnih razlogov za uporabo piškotkov:
  • shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani),
  • pomoč pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine),
  • pomoč pri zbiranju različnih statistik in navad spletnega uporabnika (npr. spremljanje pogostosti obiskovanja določene spletne strani, …)

Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove in strukture svojih spletnih strani ovrednotijo posamezne vsebine, spremljajo tipično »potovanje« posameznega uporabnika skozi vsebinsko strukturo, opredelijo šibke točke, kjer npr. izgubijo večino uporabnikov, ocenijo ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih na svojih spletnih straneh nudijo uporabnikom.


Upravljanje s piškotki

Nekateri uporabniki piškotkov ne želijo uporabljati, zato večina spletnih brskalnikov omogoča upravljanje s piškotki, kot ustreza posameznemu uporabniku.

Da bi si zagotovili natančnejši nadzor nad lastno zasebnostjo v nekaterih brskalnikih pravila za upravljanje s piškotki lahko nastavite ločeno za vsako posamezno spletno mesto. Tako lahko piškotke z nepoznanih spletnih mest blokirate, omogočite pa delovanje piškotkom s spletnih strani, ki jim zaupate.

Navodila za urejanje piškotkov:

Katere piškotke vsebuje spletno mesto?

Vir piškotka Piškotek Namen
Google Analytics __utma, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv, __utmt, _ga, _gat Statistika ogledov spletne strani
Borza terjatev ci_session, csrf_cookie_name, bt_lang, bt_a Pravilno delovanje spletne strani