37. Finančna konferenca in fintech

5. in 6. oktobra 2020 se je v Portorožu odvijala Finančna konferenca, ki je 37. po vrsti obravnavala aktualne teme z borzno - finančnega področja. Poskrbela je za izmenjavo znanj, izkušenj in pogledov na aktualna vprašanja in izzive finančno - borzne industrije. Letošnji naslov konference je bil, 'Še včeraj je bilo čudno, potem je počilo zaradi virusa. Kako naprej?'

Na konferenci so bili prisotni strokovnjaki s področja bančništva, ekonomije, gospodarstva in se pogovarjali o slovenskemu bančnemu sistemu, svetovnem gospodarstvu, o prihodnosti bančništva, digitalizaciji, prihodnosti delniških trgov in tudi bančništva v senci. V pogovoru z naslovom Finaciranje po COVID-19 je sodeloval ustanovitelj Borze terjatev, Marko Rant. Marko je povedal, da smo po petih letih delovanja spletne platforme Borze terjatev videli kako se trg vede v kriznih razmerah in ugotovili, da se vede primerljivo z ostalimi trgi. Povpraševanja po prodaji terjatev je bilo več, prisoten pa je bil tudi strah. Povedal je, da so tipične stranke na Borzi terjatev mikro in mala podjetja, z do petimi milijoni evrov prihodkov in nekaj zaposlenimi. 

Po petih letih delovanja spletne platforme Borze terjatev smo videli kako se trg vede v kriznih razmerah in ugotovili, da se vede primerljivo z ostalimi trgi.

- Marko Rant

37. Finančna konferenca, vir fotografije: Finance.si

Prvi dan konference pa se je govorilo o bančnem sistemu in izzivih s katerimi se danes soočajo banke. Banke se kot posledica starih in tudi novih regulativ in nastale situacije v povezavi z epidemijo koronavirusa še naprej spopadajo s problemom okornosti in počasnosti naprem zahtevam trga. Prisoten je strah pred prihajajočimi meseci, ko se bo državna pomoč končala. Je pa koronakriza tudi bančnemu sektorju prinesla pospešek v digitalizaciji in pogumen pogled v prihodnost tudi proti konkurenčnim podjetjem in storitvam fintecha.

--

Več informacij:

S finančne konference: kje bodo podjetja dobila denar po koroni? 

Spletna stran finančne konference 

Prijavite se na naše novice