Borza terjatev prejela srebrni certifikat bonitetne odličnosti 2021

S certifikatom globalna platforma Dun & Bradstreet potrjuje, da Borza terjatev dosega mednarodni standard bonitetne odličnosti in spada med najbolj zanesljive slovenske poslovne subjekte, ki so upravičeni do uporabe mednarodno priznanega statusa Srebrna odličnost, ki je simbol standarda bonitetne odličnosti.

Podelitev priznanj bonitetna odličnost 2021, na fotografiji - sredina Marko Rant, Borza terjatev; levo Katja Hančič, Borza terjatev in desno Tina Pjanić, Dun & Bradstreet 

Ponosni smo na prejeto priznanje in se za dosežek zahvaljujemo celotni ekipi Borze terjatev in seveda vsem našim uporabnikom.

Podjetja s srebrno bonitetno odličnostjo poslujejo izjemno in imajo zelo nizko verjetnost, da bodo v prihodnjih dvanajstih mesecih zabeležila katerega od naslednjih negativnih dogodkov:

  • stečaj, prisilno poravnavo ali likvidacijo (< 0,08% verjetnost),
  • izbris subjekta iz poslovnega registra (< 0,81% verjetnost),
  • blokado transakcijskih računov subjekta daljšo kot 90 dni in uvrstitev na seznam davčnih neplačnikov (< 0,41% verjetnost).

Gospodarski subjekti s srebrno bonitetno odličnostjo AAA imajo kar 91% verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu. Takšnih podjetij, ki dosegajo nadpovprečno kakovost poslovanja, je v Sloveniji po najnovejši Dun & Bradstreet raziskavi le 13,9 odstotka.

Prijavite se na naše novice