[priznanje] Borza terjatev prejela zlati certifikat bonitetne odličnosti Dun & Bradstreet 2023

Družba Borza terjatev je tudi letos prejela certifikat zlate bonitetne odličnosti s strani bonitetne hiše Dun & Bradstreet. 

Zlata bonitetna odličnost predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost med podjetji, ki boniteto odličnosti izkazujejo že tri leta zapored. Temelji na računovodskih izkazih in drugih dinamičnih kazalnikih podjetij ter napoveduje nadpovprečno varno in uspešno poslovanje podjetja v naslednjih dvanajstih mesecih. 

Podjetja z zlato boniteto odličnostjo poslujejo z nadpovprečnimi rezultati ter izpolnjujejo stroge kriterije za doseganje izredno nizke verjetnosti za nastanek negativnih dogodkov v prihodnjih dvanajstih mesecih.

• stečaj, prisilno poravnavo ali likvidacijo (< 0,08 % verjetnost),

• izbris subjekta iz poslovnega registra (< 0,81 % verjetnost),

• blokada transakcijskih računov subjekta več kot 60 dni nepretrgoma oziroma več kot 90 dni pretrgoma (< 0,41 % verjetnost).

Gospodarski subjekti z zlato boniteto odličnosti AAA imajo kar 91 % verjetnost, da boniteto odličnosti ohranijo tudi v naslednjem letu.

Zlata bonitetna odličnost je ocena, s katero bonitetne hiše na osnovi različnih kriterijev ocenjujejo boniteto podjetja skozi daljše obdobje – med drugim so sestavni del ocene tudi ocena plačilne sposobnosti, kreditna sposobnost, zadolženost, dobičkonosnost in drugi kriteriji tveganosti poslovanja s podjetjem.

Certifikat je na Brdu pri Kranju prevzel Janez Klobčar, predsednik nadzornega sveta pri Borzi terjatev.


Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem uporabnikom finančne platforme Borza terjatev za izkazano zaupanje.

Prijavite se na naše novice