SK75 in SI-SK: Na voljo je jesenski krog financiranja startupov

Slovenski podjetniški sklad (SPS) skupaj s Skladom skladov SID banke iz evropskih strukturnih in investicijskih skladov mladim inovativnim podjetjem v začeti fazi življenjskega cikla nudi semenski kapital za hitro rast na trgu. Gre za lastniško in kvazi lastniško obliko financiranja, za prvo je letos razpisanih skupaj 1.250.000 eurov, za drugo pa 750.000 evrov.

Pri konvertibilnem posojilu lahko mlada inovativna podjetja v semenski razvojni fazi za pospešitev prodaje in rasti na trgu pridobijo kvazi lastniško financiranje v višini 75.000 evrov, medtem ko SPS pri soinvestiranju skupaj z nedovisnim zasebnim investitorjem, najsi gre za poslovne angele, sklade zasebnega/tveganega kapitala ali korporacije, investira oziroma zagotavlja lastniško financiranje za hitrorastoča inovativna podjetja za hitro globalno rast.

Borza terjatev je preko SPS razpisa SK200 leta 2016 uspešno pridobila financiranje s katerim smo imeli omogočeno lažjo pot pri osnovni rasti podjetja - razvoju storitve peer-to-peer bančništva in širjenju ekipe. Organizacija kot je Slovenski podjetniški sklad pa je v začetnih fazah razvoja Borzi poenostavila pridobivanje zaupanja uporabnikov.

Tudi letos bodo organizirani predstavitveni dogodki. Na predstavitvenih (t.i. "roadshow") dogodkih bo SPS udeležencem predstavil celoten potek, pogoje, časovnico in vse ostale podrobnosti SK financiranja, pa tudi priložnosti za pridobivanje zasebnih investicij pri poslovnih angelih, skladih tveganega kapitala ali korporativnih vlagateljih. Na dogodku, ki se bo odvil 02. septembra v Ljubljanskem univerzitetnem inkubatorju bo prisotna tudi Borza terjatev s svojo izkušnjo. Roadshow dogodki so brezplačni.

Več informacij o dogodkih in podrobnostih na temo financiranja preko SK75 in SI-SK preverite na tej povezavi.

 

Vir fotografije: Startup.si

 

Prijavite se na naše novice